Više radnih dozvola za strance

Bez autora
Jul 21 2013

Vlada Crne Gore odlučila je da na 19.500 poveća broj ranih dozvola za strance. To je za oko 3.500 dozvola više u odnosu na raniju odluku. Ranijom Vladinom odlukom ove godine bilo je dozvoljeno izdavanje 16.500 radih dozvola za strance. U cilju sprječavanja negativnih efekata po privredu Crne Gore, prije svega u oblasti građevinarstva, neophodno je povećati broj radnih dozvola za strance do 3.000, a što je uslovljeno promjenama uslova ponude i tražnje na tržištu rada izmjenom Odluke o utvrđivanju broja radnih dozvola za strance za 2013. godinu. Do 10. jula ove godine broj izdatih radnih dozvola za strance je 14.183, uključujući i radne dozvole koje ne ulaze u kvotu. Potrebe za radom stranaca su najviše izražene u primorskim opštinama i Podgorici. U sedam primorskih opština i Podgorici je izdato 93,6 odsto od ukupnog broja izdatih dozvola.

Više radnih dozvola za stranceVlada Crne Gore odlučila je da na 19.500 poveća broj ranih dozvola za strance. To je za oko 3.500 dozvola više u odnosu na raniju odluku.

Ranijom Vladinom odlukom ove godine bilo je dozvoljeno izdavanje 16.500 radih dozvola za strance.

"U cilju sprječavanja negativnih efekata po privredu Crne Gore, prije svega u oblasti građevinarstva, neophodno je povećati broj radnih dozvola za strance do 3.000, a što je uslovljeno promjenama uslova ponude i tražnje na tržištu rada izmjenom Odluke o utvrđivanju broja radnih dozvola za strance za 2013. godinu", navodi se u Odluci koju je Vlada danas usvojila.

Do 10. jula ove godine broj izdatih radnih dozvola za strance je 14.183, uključujući i radne dozvole koje ne ulaze u kvotu.

Potrebe za radom stranaca su najviše izražene u primorskim opštinama i Podgorici.

U sedam primorskih opština i Podgorici je izdato 93,6 odsto od ukupnog broja izdatih dozvola.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik